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CERTIFIED NURSE MIDWIFE (CNM)
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AUTHORITY: 32 CFR 199.6(c)(3)(iii)(D) 

I. ISSUE

Certified Nurse Midwife (CNM).

II. POLICY

A. A CNM may provide covered care independent of physician referral and supervision, 
provided the nurse midwife is:

1. Licensed, when required, by the local licensing agency for the jurisdiction in 
which the care is provided; and

2. Certified by the American Midwifery Certification Board (AMCB). To receive 
certification, a candidate must be a Registered Nurse (RN) who has completed successfully 
an educational program approved by the AMCB, and passed the AMCB National 
Certification Examination.

B. The services of a RN who is not a CNM may be authorized only when the patient has 
been referred for care by a licensed physician and a licensed physician provides continuing 
supervision of the course of care.

III. EXCLUSION

A lay midwife who is neither a CNM nor a RN is not an authorized provider, regardless 
of whether the services rendered may otherwise be covered.

- END -
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