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Chapter 11 Section 3.9

Certified Marriage And Family Therapist

Issue Date: December 5, 1984
Authority: 32 CFR 199.6(c)(3)(iv)(A) 

1.0 ISSUE

Certified Marriage and Family Therapist.

2.0 POLICY

2.1 Provider certification criteria follow:

2.1.1 The provider must meet education and training requirements as specified in 32 CFR 
199.6.

2.1.2 The provider must be licensed or certified as a marriage and family therapist.

2.1.2.1 If licensure/certification is offered by the jurisdiction in which the provider is practicing, it 
is required in all cases, even if the jurisdiction offers it on an optional basis.

2.1.2.2 In jurisdictions that do not offer specific licensure or certification for marriage and family 
therapists, the provider must be certified or be eligible for full clinical membership in, the American 
Association for Marriage and Family Therapy (AAMFT), the national association that sets standards 
for the profession. If a provider is eligible for full clinical membership in the AAMFT but is not a 
member, he/she must submit documentation obtained from the AAMFT of such eligibility.

2.1.2.3 The provider must agree that a patients’ organic medical problems must receive 
appropriate concurrent management by a physician. The provider must enter into a participation 
agreement with the TRICARE.

3.0 EXCLUSION

Associate members or student members of the AAMFT are not eligible for consideration as 
authorized certified marriage and family therapists.

- END -
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