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CHAPTER 10
SECTION 9.1

OTHER PROVIDER CERTIFICATION
Issue Date: June 20, 1988
Authority: 32 CFR 199.6(d) 

I. ISSUE

How are other providers certified such as ambulance companies, laboratories, 
pharmacies, etc.?

II. POLICY

A. Certifying authority. Each contractor is the certifying authority for the following 
categories of ancillary service or supply providers located within their geographical 
jurisdiction:

1. Ambulance company

2. Independent laboratory

3. Medical equipment firm

4. Medical supply firm

5. Pharmacy

6. Portable x-ray service

7. Mammography suppliers.

B. Vendors of medical equipment, medical supplies, or other items which are covered as 
a Basic Program or Program for Persons with Disabilities benefit. 

1. The types of vendors which may be approved for medical equipment and medical 
supplies includes, but is not limited to, the following:

a. Any commissary under the jurisdiction of the Defense Commissary Agency.

b. Any Post Exchange, Base Exchange, or Station Exchange under the 
jurisdiction of:
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(1) The Army/Air Force Exchange Service (AAFES) or

(2)  The Department of the Navy or

(3) The United States Marine Corps or

(4) The United States Coast Guard.

c. Any civilian retail store.

d. Any civilian retail pharmacy.

2. A photocopy of a printed receipt which identifies the vendor as an allowable type 
of vendor is sufficient evidence of provider status.

C. Ambulance company. An ambulance company may be approved as a provider when:

1. The company meets the requirements of state and local laws in the jurisdiction in 
which the ambulance firm is licensed.

2. The company provides:

a. A photocopy of the company's current license to provide ambulance services, 
or

b. A signed and dated statement on letterhead by an official of the organization 
operating the ambulance service stating that:

(1) There is no license requirement for the operation of an ambulance 
service within the geographic area served by the ambulance service, or

(2) That the organization is exempt from a license requirement for the 
operation of an ambulance service with an explanation of the legal basis for exemption.

- END -
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